Musikmakaren
Musikpoeten
Mange

Mange

S-M "Mange" WiRblad

Mycket erfaren genuin musikprofil. Började spela tillsammans med Jorma Kujansuu redan 1964 i Fellows och Too Much.
60-talsgalleriet

Efter Stardusts turnéer 1980, hade han fått nog av turnélivet, men blev efter åtta år övertalad att lira med i Playmates från Gävle, och sedan var allt som förr igen. Han gick med i några olika konstellationer, som Gävlebandet Jack and the Rippers och Uppsalabandet Lucky Lips, och han gillade verkligen att luta sig tillbaks i bluesens underbara värld tillsammans med gamle kompisen Edmund "Charlie" Franzén i Black Label Blues Band från Katrineholm. Svensk musik

bluesBlack Label Blues Band från vänster:
S-M "Mange", Charlie, Cocco, Reidar och Bertil

Rain Dogs
Uppsalagruppen Rain Dogs, där Mange har varit med, gör sina egna tolkningar av de stora sångerna signerade Dylan, Young och Cohen.

Gruppen Mr Corduroy har bjudit in Mange för klaviaturspel på deras senaste inspelningar:

2010 gjorde han ett soloalbum med egna låtar innehållande samhällsmedvetna ironiska texter på svenska, nyprogg om man så vill. För elgitarrerna svarar sonen Alexander Wirblad.


Mange är en musikmakare i ordets vidaste mening, som klaviaturspelare, låtskrivare/musikpoet, sångare, skivproducent och ljudtekniker.


S-M står för Sven Magnus. Han är född i Kalmar, med barndomens somrar på Oknö, Mönsterås men i övrigt stadigt förankrad i den uppländska leran från tre års ålder.

 

tillbaks